Sanallaştırma Hizmetleri

Sanallaştırma HizmetleriSanallaştırma; en kısa tanımıyla, fiziksel veri alanlarının mantıksal hale getirilmesidir. İşletim sistemleri, veri tabanları, servisler ve ağ kaynaklarından herhangi birinin tek tek fiziksel sistemler yerine birden fazla aynı fiziksel kaynağı kullanan paylaşım sistemleridir. Sanallaştırma fiziksel kaynakların birden fazla operasyon için eş zamanlı olarak paylaştırılması ve paylaştırılmış kaynakların tek bir noktadan yönetilmesidir.

Sanallaştırma sayesinde, tek bir fiziksel makinede birden çok sanal makine çalışır; her bir sanal makine tek bir fiziksel bilgisayarın kaynaklarını farklı ortamlarda kullanır. Farklı sanal makineler farklı işletim sistemleriyle çalışabilir, aynı fiziksel bilgisayarda birden çok uygulamanın çalışmasını sağlayabilir.

Sanallaştırma teknolojisine geçerken, uygun yazılımı bulmak; doğru sunucu, veri depolama ve network altyapısını seçmek gibi zorluklarla karşılaşabilirsiniz.

Biz bu sorunlarla karşılaşmamanız ve sanallaştırma dan en yüksek faydayı elde edebilmeniz için size, her biri kendi alanında lider iş ortaklarımız NetApp, Citrix, Vmware, Microsoft ürünleriyle en doğru çözümleri sunuyoruz.
Sanallaştırma Nedir?
Sanallaştırma donanımlardan kaynaklanan, fiziksel sınırların ortadan kalkarak kaynakları birleştirme işlemi IT alt yapısında birçok katmanda uygulanabilen bir teknolojidir. Sanallaştırma fiziksel alanların mantıksal hale getirilmesi işlemidir. Sanallaştırmanın uygulandığı her katman sadece kaynakların verimli kullanımını sağlamakla kalmıyor, farklı servis ve hizmetlerin verilebilmesine de yol açıyor. Aynı zamanda geniş kaynaklara çok daha kolay ulaşılabilir hale getiriyor ve birleştirilen kaynakların amaca göre yönlendirilmesini ve IT kaynaklarının yönetimini kolaylaştırıyor.

Neden Sanallaştırma?
Şirketinizdeki IT alt yapınızı sanallaştırarak; IT’ ye harcadığınız masrafları minimuma indirirsiniz. Maliyetlerinizi düşürerek, şirketinizin verimliliğini artırırsınız! Şirketinizde var olan donanımlardan fiziksel sınırları ortadan kaldırırsınız. Değişen iş ihtiyaçlarınıza göre veri kaynak yönetimini kolaylaştırır, bilgiye erişimi hızlı ve kolay hale getirirsiniz. IT alt yapınızda kesinti yaşamadığınız için iş sürekliliği sağlarsınız. Her katmanda sanallaştırma yaparak, mevcut yatırımlardan en yüksek faydayı sağlarsınız. Stratejik yatırımlarda ölçülebilir geri dönüşleri ve tasarruf sağlayacak yöntemleri uygularsınız. İşlemci hızına bağlı olarak performansınızı artırır, yatırım maliyetlerinizi azaltarak rekabet avantajı sağlarsınız.

Sanallaştırmayla veriminizi artırın
Yönetim ve Denetim Masraflarınız da kazanç sağlayın Analizler, sanallaştırma alanında yatırım yapan şirketlerin yönetim ve denetim masraflarında yapmayanlara göre önemli ölçüde kazanç sağladığını gösteriyor.

Sanallaştırma, yani donanımlardan kaynaklanan fiziksel sınırların ortadan kaldırılarak kaynakları birleştirme işlemi, BT altyapısında birçok katmanda uygulanabilen bir teknoloji olarak gündemden düşmüyor.

Sanallaştırmanın uygulandığı her katman sadece kaynakların verimli kullanımını sağlamakla kalmıyor. Aynı zamanda çok farklı servis ve hizmetlerin verilebilmesinin de yolunu açıyor.

Sanallaştırma, Geniş kaynakları çok daha kolay ulaşılabilir hale getiriyor ve birleştirilen kaynakların amaca göre yönlendirilmesi ve BT kaynaklarının yönetimini kolaylaştırıyor.

Sanallaştırmaya dayalı teknolojilerin son yıllarda hızla yaygınlaşmasında, işlemci hızlarının uygulamaların ihtiyaç duyduğu performansın daha ötesine geçmiş olmasının büyük rolü var. İşlemci hızları o kadar ileri gitti ki, günümüzde performans pahalı bir yatırım olmaktan çıktı.

Eski yöntemlerle depolama alanı, güç, fiziksel konum, bütünleştirme ve ağ yönetimi gibi konularda halen bu ölçüde bir ekonomiden söz etmek mümkün değil. Üstelik elinizdeki kaynakları ister yüzde 10 kapasiteyle kullanın ister yüzde 90 size getirdiği maliyet aynı. Buna bir de aynı anda birçok noktadan bağlantı sağlayabilen web tabanlı uygulamalar eklenince, şirketlerin BT yatırımlarını şekillendirmeye yönelik neden böyle bir arayışa girdikleri kendiliğinden ortaya çıkıyor.

Sanallaştırma sadece kaynakları birleştirme operasyonu olmakla kalmıyor. Sanallaştırmanın uygulandığı her katman, kullanım amacına ve biçimine bağlı olarak ortaya koyduğu faydalar konusunda kendi yaklaşımını yeniden şekillendiriyor.

Her katmanda sanallaştırma
Sanallaştırmanın getirdiği verimli kaynak kullanımı, rekabet açısından da önemli bir avantajı gündeme getiriyor.

Şirketler Sanallaştırma yatırımlarında iki önemli başlıkta değer kazanıyor.
Mevcut yatırımlardan en yüksek faydayı sağlamak, Stratejik yatırımlarda ölçülebilir geri dönüşleri, tasarruf sağlayacak yöntemleri gözetmek.
Sanallaştırma, bu faydaların ikisini de oldukça hızlı bir şekilde ortaya koyabilen ölçülebilen sonuçlar ile verimlilik sağlıyor. Şirketlere “bilginin yaşam döngüsünde” değer kazandırıyor.

BT yatırımlarının çevreci yönü, enerji tüketiminden ve yer kullanımında sağladığı faydalar, kolaylaşan yönetim olanakları gibi avantajlar da sıralandığında koşullar uygun olduğu anda her katmanda sanallaştırma yapmak ve yatırım maliyetlerinden tasarruf sağlamak mantıklı ve akılcı hale geliyor.

Sanallaştırma Alanları:
Sunucu Sanallaştırma PC Sanallaştırma Uygulama Sanallaştırma Masaüstü Sanallaştırma

Maliyetinizi düşürün veriminizi artırın
Maliyeti düşürmek ve verimliliği artırmak üzerine yoğunlaşan sanallaştırma yaklaşımı, kurumların iş süreçlerini en alt katmandan en üste kadar her seviyede gerçekleştirilebiliyor.

Günümüzde daha çok sunucu ve veri depolama alanında kullanılan bu teknoloji, ağ ve masaüstü ortamlarına doğru hızla ilerliyor.

Verimlilik odaklı şirketlerin temel yaklaşımlarında maliyetleri azaltmak ve yeni iş taleplerini karşılayabilmek geliyor.

Siz verimliliğinizi artırmak, maliyetleri düşürmek ve yeni iş taleplerini karşılayabilmek istiyor musunuz?

Rekabet avantajınızı artırın…